27 Ağustos 2011 Cumartesi

Dokunun...

                       Fotograflar:  ahb
Bayramı, tatilin sonu niyetiyle Bodrum'da jübile edecekler için bir çift sözüm olacak, ne kadar kulak asacaklarına aldırmadan.


Bodrum'u zaten bilenleri gözardı etmenin umursamazlığında; son 3-5 yılda, bir alışkanlığın sonucu belki de, kendiliğinden  keyifli bir mekan oluştu. Önceleri sezon dışında işleyen bu tekmil, şimdilerde sezonda da artık yer bulur oldu.

Kısaca; akşamı mest etmeye, Bodrum'un girişindeki bilinen balık haline gidiliyor. Hani, otogarın 100 metre aşağısındaki cadde üzerindeki manavların arka sokağına. 4 balıkçı dükkanın birinden, göze kestirilen tezgaha yamanıp, badeye uygun gidecek sualtı ürünlerinden yapılan seçimlerin ücreti ödeniyor. Balıkçının "Nereye?" sorusu, daha önceden gez göz arpacık edilmiş tatlı, naif, huzurlu mekanlardan birinin adını vermekle nihayete eriyor. Temizlenip pişirilmeye hazırlanmış siparişler, masaya ilişilirken çoktan irsaliyesiz mutfağa teslim edilmiş oluyor.
Artık iş, size kalıyor. Mezelerin seçimi, itinayla buzdolabı camına 45 dereceden eğilmiş gözlere, sağ işaret parmaklar yataklık ederek yapılıyor. İşletmenin bir acelesi olmadığından, sıcakların ne zaman ocağa atılacağına siz karar veriyorsunuz, tıpkı kadehinizi öpeceğiniz an gibi. Bilgi olsun diye; fiyatlar, benim gibi bir emekliyi bile acıtmayacak incelikte.

Sokakboyu, masalarda; sarhoş narası olmaksızın, ana caddenin debdebesini hissetmeksizin, en önemlisi akıl ya da alın terinin altından kalkamayacağı ederdeki dört lastiklilerinde "cısdam cısdam" diye; kollarını, açık pencerelerinden sarkıtmış, direksiyondaki koltuğunda kaykılmış, çarığı kabarık, ya yaşı ya da aklı henüz kemale erememiş magandasız, kendi halinde ama hareketli, hatta zaman zaman cıvıl cıvıl  bir küçük sokak; kedileriyle, köpekleriyle, seyyar çiçekçisi, fındıkçısı, piyangocusuyla. Her işletme, yaklaşık aynı tonda ve türde teraneleri kaldırımdaki huzur arayan kulaklara yayma mesaisi yaparken, o meşhur kakafoni de pılısını pırtısına yer bulamadığından Arnavutlaşmış bu sokağa uğramıyor bile. 
Gökyüzüne doğru yankı bulan kahkaha ve konuşma seslerine ve onları seslendirenlerin yüzlerine bakıldığında; terk edilmiş efkarlıların, kıskançlık tartışmasına kapılıp kavga çıkaranların ya da masadan masaya kesişenlerin, yeni aldıkları giysilerini, arabalarını sergileme isteğini engelleyemeyenlerin sıkılacağı bir mekan. Eğlenmekten çok muhabbete yandaş olması, refik/refikaların seçiminde hassas olmayı gerektiriyor. Aksi takdirde sıkılmak bir yana gece rezil bile olabilir. Bu konuda müssebbip olmayı hiç arzu etmem. Kısaca; Serdar Ortaç'la kıvırtmak yerine, Zeki Müren keyfinden tad alacaklar için biçilmiş kaftan.




İşte bu noktada, 2 seneyi aşkın süreyle ilişkimizin müptelalığa dönüştüğü "Kalabalık Meyhanesi"ni öneririm.

Sütünü pekleyecekler için; mezelerden, kendi damak zevkime göre; köpoğlu, tekmilli fava, kabak çiçeği dolmasını tatmanızı salık verebilirim. Peyniri Ezine, kavunu tatlı, eh gerisi de artık sizde saklı.

Hala Volkan Konak söylemiyor ise garsonu bu konuda uyarın. Zira, Baş aşçı Hakan Usta ocaktan kendini henüz alamamış demektir. Bu da, sizin ona kıyağınız olsun, onun size balıkları terane eşliğinde usta kıvamında pişirmesine karşılık. Dinlediğiniz ezgiyi yüzgeci ile kılçığının arasından tüttüğünü duyduğunuzda bana hak vereceksiniz.

Önerim o ki, gideceğiniz akşam için mutlaka gündüzden yer ayırtın. Zira Bayramdır. Yer olmaması da normaldir. Belki okunmasında zorluk çekilebilir diye telefon numarası; 0252 316 07 09

Lokanta sorumlusu: Avni Aymelek, 
Baş aşçı: Hakan Bayrak, 
Garson (enson): Oğuz


Benden selam etmeyi de unutmayın derim, torpil yapacaklarından değil, bu selamdan keyif alacaklarından. Biliyorum ki onlar, zaten bildikleri gibi ağırlıyacaklar sizi, diğer ziyaretçileri gibi. 



Kartvizitlerinin arkasındaki notu iliştirerek:

"Eğer sana içki dokunuyorsa,
sen de içkiye dokun"

Bayramın, herkes için;
Sağlık, huzur, barış, umut getirmesi dileklerimle
İyi bayramlar... 

Sevgilerimle... 

ahb 

not: Diğer yazılarıma, yandaki GÜNCELERİN TÜMÜ bölümünden yıllık/aylık/tek tek ulaşıp okuyabilirsiniz.